T. 0631 951 833
info@otomotor.nl

Onderhoud aan Oldtimers en Youngtimers

Onderhoud wordt gepassioneerd uitgevoerd. Creativiteit is belangrijk bij de oudjes. Een niet meer leverbaar of duur onderdeel kunnen we vaak nog repareren of we bedenken een andere oplossing zodat u weer op pad kan. We hebben veel ervaring met de Mercedes-Benz modellen uit de jaren 70, 80 en 90 maar iedere auto heeft overeenkomsten in de techniek, dus elk merk, type en bouwjaar is welkom!

Uurloon €45,- ex. btw

Wij hebben alle technische kennis in huis voor regulier onderhoud. Zijn er bijzondere werkzaamheden, wilt u iets gerepareerd hebben of vervangen? Vraag ons wat de mogelijkheden zijn.

Grote beurt Honda VFR 800

Bij de motorrijders gaat het weer kriebelen als de temperaturen aangenaam worden. Dus zoals bij deze VFR, nieuwe Michelin Pilot Road 3 rubbers voor de betere grip, schone filters voor een goede ademhaling en smering. De remvloeistof moet vervangen na twee jaar. Bovendien wordt er vaak flink geremd op de motor, waardoor de remvloeistof door de verhitting eerder verouderd. Altijd doen voor die paar centen extra.

Porsche Cayenne 4.5-V8

Wij hebben groot onderhoud uitgevoerd aan deze krachtpatser. Ook deze heeft een V-snaar. Deze verdrogen en scheuren. Als de snaar breekt, is de nylon kous tegenwoordig geen oplossing meer.. Het blijft mooi om aan een exoot te werken.

Volvo 960 3.0 24v koppakking vervangen

Na bijna 5 ton op de teller is deze Zweedse aan een nieuwe koppakking toe. Uiteraard vervangen we meteen de distributieriem en rollen. Na demontage bleek ook de multisnaar aan vervanging toe te zijn. De nokkenassen vertonen nog steeds geen buitensporige slijtage. Aan de elektrodekleur van de bougies is te zien dat bij de tweede cilinder de verbranding niet juist was. Dit heeft dus extra de aandacht. Zo'n kop til je er niet even uit. Het is duidelijk te zien waar de koppakking lek was. De plek waar het blok het heetst wordt, tegen het schutbord.

Porsche 996 Carrera uitlaatdempers vervangen

Om de dempers te vervangen is het handig om de bumper en zij-hitteschilden te demonteren. Deze zijn vrij snel los en geeft je perfect de ruimte om deze klus netjes uit te voeren. Op de bouten en moeren na is vrijwel alles van aluminium en RoestVast Staal. Duurzaam, dus goed te demonteren.

Land Rover Defender, lichte restauratie

Deze Defender heeft jaren aan het strand gestaan en was optisch behoorlijk achteruit gegaan. Doffe lak, verweerde kunststof delen en roest. Ook het interieur hebben we aangepakt en een servicebeurt uitgevoerd. Deze Defender kan weer met glans de weg op.

VW Karma Dino Kitcar

We hebben een prachtige Ferrari Dino replica onderhanden gehad voor de inbouw van een nieuw motorblok. Het motorblok van de kitcar is gedemonteerd en de motorschade is geïnventariseerd. Inmiddels hebben we een compleet nieuw motorblok opgebouwd. De dubbele Webers worden synchroon en Co afgesteld voor het beste resultaat.

Trekhaak montage Nissan Qashqai

Bij deze splinternieuwe Qashqai van de afdeling infrasupport bij firma BUKO (http://infrasupport.buko.nl/over-buko-infrasupport/locaties-en-adressen). monteerde wij een trekhaak waarbij er geen bumper insneden nodig was. Wel zo netjes.

Deelrevisie Subaru 2.5 motor

Zo kan een motor netjes draaien op gehoor, maar bij demontage blijkt dat er toch wel eea aan de hand is. Onder andere een lekke koppakking, vastzittende zuigerveren en speling op diverse lagers. Voor en na vergelijk.

Coole VW Buggy in huis voor onderhoud en aanpassingen

De 'Bug' is gebracht voor het pasmaken van een dikke sportuitlaat en kuipstoelen. Verder service en netjes afstellen. Het blijft gaaf zo'n dikke Buggy!

Uit -/ inbouw motorblok T2

Helaas heeft de motor het begeven van deze prachtige T2 legerbus. De eigenaar heeft gekozen voor ons gereviseerde motorblok welke ook voorzien is van nuttige modificaties. Een mooie opdracht om deze T2 een nieuw krachtig hart in te bouwen. En daar zit ie dan, een prachtig draaiend hart. On the road again!

Caterpillar vissersboot / Volvo-Penta plezierboot

Zelfs op de jachtwerf zijn we te vinden. In samenwerking met NoordWest Scheepsservice (http://noordwest-scheepsservice.nl/) hebben we deze visserboot weer aan de praat door de defecte startmotor te vervangen. Toch een behoorlijke klus. Alles is groot en vooral zwaar! Bij een plezierboot waren er ook startproblemen, maar dat was met name vervuiling van de carburateur en een slechte membraanklep. Ook is er een dompelpomp ingebouwd. Eigenlijk kom je in een dergelijke boot een vergelijkbaar automotorblok tegen, dus bekend terrein.

Onderhoud Kawasaki ZX10 Voorvork-lekkage

Lekkage van de voorvork zorgt voor een slechte wegligging, maar zeker zo erg is dat de vorkolie op de remschijf terecht komt. De remwerking wordt dan wel erg minimaal!

Onderhoud Volvo Amazone p121

Bij deze Classic Volvo Amazone automaat uit 1968 hebben we het remsysteem gerepareerd. Het elektrische circuit heeft binnenkort nog wat aandacht nodig.

Bewerken bodemchassis VW Kever

Bewerking van VW Kever bodem. Inkorten en verhogen van het chassis, voor Buggy opbouw. 1. montage / lassen upgrade achteras afkomstig van een VW bus voorzien van triangel draagarmen voor een betere wegligging. 2. weer een stap verder. Nieuwe custom-made kokerbalken en vloerdelen gemaakt. 3. de laatste stap, stralen en een zinkfosfaat behandeling. Een corrosiewerende laag en als stoot- en chemicaliënbestendige coating. Wij maken gebruik van op maat gemaakte mallen om niets aan het toeval over te laten. Mede dank aan BOSTAAL te Beverwijk (http://www.bostaal.nl/).

Vervangen nokkenas Mercedes

Voor een Mercedes-Benz zescilinder hebben wij de nokkenas vervangen voor een ander goed gebruikt exemplaar. De eerste nok en tuimelaar waren versleten en maakte een tikkend geluid bij het op toeren komen.

Onderhoud VW Kubel

Deze geweldige KUBEL kwam na aanschaf langs voor een volledige technische check. Onder andere de conditie van de motor bepalen. Compressie test uitvoeren en bepalen wat te doen. Carburateur ultrasone reinigen, remmen in orde maken en de 'standaard' APK verzorgen.

Revisie VW Kever motorblok

In opdracht reviseren wij motorblokken voor een VW Kever en VW bus T1 T2 T3. We werken uitsluitend met de originele in Duitsland gefabriceerde motorblokken. De kwaliteit is dan weer voor vele plezierige kilometers gewaarborgd. Regelmatig hebben wij blokken gereed voor de verkoop.

Sloop donorauto Subaru 2.5 Outback

Een prachtig 2500cc boxermotor met veel koppel. Wordt gedemonteerd en klaargemaakt voor inbouw in de trekkende VW T3 doka.

Subaru blok voor VW Kever

We hebben dit Subaru boxerblok gereed gemaakt voor de inbouw bij een VW Kever. Technisch klaargemaakt voor inbouw en optisch in topconditie gebracht. VOOR en NA.

Lakbehandeling vanaf €150,- ex. btw

Van deze Suzuki Alto was na 11 jaar de glans er wel vanaf. Dus, wassen, polijsten, ontvetten, poetsen, lakpantser -voor een langdurig resultaat- en uitpoetsen. Zoals u leest het kost wat moeite, maar dan is het weer als nieuw. Wij gebruiken professionele CARTEC (http://www.cartec.nl/index2.htm) poetsmiddelen.